Binnenkomst van De Balder VL92

15 juni 2016 is de oudste historische zeillogger De Balder VL92 de Oude Haven van Vlaardingen binnengekomen met het eerste vaatje Hollandse Nieuwe.
Na binnenkomst is de haring door de handen van een keurmeester gegaan, waarna na goedkeuring van deze meester de burgemeester van Vlaardingen Bert Blase een vaatje haring mee naar Den Haag nam. Geheel in de stijl van de tijd waarin De Balder actief was in de Vlaardingse haringvisserij, namelijk 1912 tot 1921, ging dit met paard en wagen en mooie kostuums uit deze periode gepaard.
Schipper van de Balder en lid van Stichting Zeillogger Balder Frans de Bloois vertelt in dit nieuwsitem over de VL92.
Ook is de symbolische nieuwe haring uit Vlaring aan boord gebracht van de Balder voor de export naar Scheveningen waar deze op 18 juni op vlaggetjesdag in Scheveningen zal worden overhandigd aan Paul de Kievit, direkteur Muzee Scheveningen.
Initiator en kunstenaar Jos Lukassen legt in de video een en ander uit over de stichting Haringkoppen Verbinden. Ook komt ambassadeur van deze stichting Maurice Wiegman aan het woord ( bekend van het zeemeermannen zwempak, ontworpen om ondanks zijn spierziekte toch te kunnen zwemmen).

Terug naar nieuws