Haringkoppen verbonden met Scheveningen

Kunstig geverfde en bewerkte haringen in Muzee Scheveningen die als doel hebben het imago van beide steden te verbeteren en de banden aan te halen en te verstevigen tussen de steden hun bewoners en de bedrijven. Op 15 juni zal de symbolische nieuwe haring uit Vlaring vanuit Vlaardingen door burgemeester Bert Blase aan boord worden gebracht van de historische zeilende haringlogger de Balder VL92 voor de export naar Scheveningen waar deze op 18 juni op vlaggetjesdag in Scheveningen zal worden overhandigd aan Paul Kievit, direkteur Muzee Scheveningen.

In het Museum Vlaardingen staat een fraaie bronzen haring die de band symboliseert tussen de stad en haar bewoners.

Het is deze eeuwenoude haring die als kopie diende voor een futuristisch kunstzinnig project dat mensen met elkaar kan helpen verbinden onder het motto: Haringkoppen Verbinden. Wie eenmaal de kunstig beschilderde haringen heeft gezien die in Muzee Scheveningen gepresenteerd worden en het achterliggende verhaal heeft gehoord, zal dit gelijk begrijpen.

In Muzee Scheveningen zijn een groot aantal reeds beschilderde haringen te zien welke door bekende kunstenaars en diverse instellingen zijn beschilderd.
De opening van de expositie is op Zondag 19 juni om 11 uur in Muzee Scheveningen door de Vlaardingse wethouder van cultuur Cees Oosterom.
en loopt tot en met 10 juli.

Locatie:

Muzee Scheveningen

Neptunusstraat 90-92


2586 GT Den Haag

Terug naar nieuws