Beslis mee op het Grote Stadsplein

Staat het Grote Stadsplein op zaterdag 28 november al in je agenda? Ja? Fijn dat je komt!
Nog niet? Dan ben je van harte uitgenodigd voor deze middag waarop we de Stadsagenda van Vlaardingen gaan maken. Mensen die in Vlaardingen leven, wonen, werken en ondernemen hebben de afgelopen tijd ruim 300 ideeën ingediend voor de toekomst van onze stad. Nu gaan we bekijken welke ideeën we met z’n allen omarmen en wie zich voor een idee kan en wil inzetten. Beslis jij ook mee over de toekomst van Vlaardingen?!

Je bent welkom van 12.00 tot 18. 00 uur voor het Grote Stadsplein op 28 november in het Geuzencollege in de Westwijk. Voor alle duidelijkheid: het is niet buiten op het plein! Sommige mensen zagen zich al klappertandend met regenjassen aan over de toekomst van Vlaardingen praten. Geen zorgen, we hebben de aula en klaslokalen tot onze beschikking om de Stadsagenda voor Vlaardingen te maken. Hopelijk lekker warm dus!

IJzerkoekjes, hamburgers en cadeautje van Sint
Als je vroeg komt, trakteren we je op een lunchhapje. Vanwege het motto ‘De Burger Meester’ mag een hamburger natuurlijk niet ontbreken. Ook de rest van de middag zorgen we voor drankjes en ijzerkoekjes. Als bedankje voor je inzet ligt er in de sfeer van Sinterklaas – een zoete lekkernij als bedankje voor je klaar.

Haringkoppen Verbinden
Kunstenaar Jos Lukassen is ook op het Grote Stadsplein aanwezig met zijn project ‘Haringkoppen Verbinden’. Haringkoppen Verbinden gaat gepaard met de aanschaf van een onbewerkte haring. Deze haring is verpakt in een fraaie kist met daarbij de haring, de voet, de standaard en het certificaat van echtheid van de kunstenaar. Iedereen heeft de vrijheid om het kunstwerk te bewerken. Op deze manier wordt ieders haringkunstwerk als uniek object uiteindelijk onderdeel van een grotere gemeenschap van individuele haringen. Jos Lukassen organiseert met enige regelmaat een expositie van een school haringkunstwerken, waar je dan je eigen haring tijdelijk aan kunt uitlenen. De makers kunnen bij de opening van de tentoonstelling ervaringen uitwisselen, saamhorigheid ervaren en wellicht nieuwe vriendschappen sluiten.
Op het Grote Stadsplein zijn ‘blanco’ haringen aanwezig, die bezoekers kunnen aanschaffen en verfraaien. Dat mag met behulp van verf, stiften, aan te brengen voorwerpen of wat de bezoeker zelf kan verzinnen. Jos: “De menselijke geest kent geen limiet en in iedereen schuilt een kunstenaar. Door de persoonlijke creativiteit krijgt elke haring een eigen verhaal.” Op het Grote Stadsplein krijgt elk werkatelier een blanco haring cadeau: als een groepje mensen samen ideeën omarmt kunnen zij de haring kunstig bewerken en tot mascotte van hun thema maken. Een symbool van verbinding!

Knutselhoek van kinderen
Voor kinderen is er op het Grote Stadsplein een knutselhoek. Er zijn kleurplaten: van haringen en van De Burger Meester.

Selfie als De Burger Meester
Je kunt zaterdag als De Burger Meester een selfie maken. Alleen of met een groep. En misschien wil burgemeester Bert Blase ook wel mee op de foto. Dan maak je een selfie als De Burger Meester mét de burgemeester.

deburgermeester.nu

Terug naar nieuws