Programma

Het programma voor Haringkoppen Verbinden 2016

Het programma voor Haringkoppen Verbinden 2016 zal bestaan uit drie fases.

Eerste fase

Fase 1a
Onbewerkte haringHaringkoppen Verbinden “de Expositie” bevind zich op dit ogenblik in de fase van “de Teelt”.
In deze fase word iedereen een kunstenaar en in de gelegenheid gesteld om een onbewerkte haring te verfraaien tot een waar kunstwerk. Dit kan bv door deel te nemen aan een van de workshops die op dit moment worden georganiseerd door Kade 40 en galerie Gravilux. U kunt ook een onbewerkte haring aanschaffen voor €19,95 en in eigen beheer verfraaien.
Hier kunt u uw haring bestellen.

Fase 1b
Vis Kleurplaat
In deze fase word ook de kleurwedstrijd “Laat je kleuren zien” georganiseerd.
Deze kleurplaten kunnen hier worden gedownload of op diverse locaties worden afgehaald. Deze zullen ook getoond worden op de expositie.

Tweede fase

VL92 De Balder
In deze fase zal het startsein worden gegeven voor de expositie Haringkoppen Verbinden “Afgesneden”.

Op 11 maart 2016 om 15.00 uur zal de symbolische nieuwe haring worden binnengehaald vanaf onze haringlogger, “de Balder VL92”, door burgemeester Bert Blase en haar bemanning. De expositie “Afgesneden” zal dan worden geopend in museum Vlaardingen. De expositie zal bestaan uit de tot dan toe ingeleverde haringkunstwerken en tekeningen.
Het evenement zal worden georganiseerd door stichting Haringkoppen Verbinden i.s.m. Museum Vlaardingen, Stichting Zeillogger Balder en Kade 40
Zet het alvast in je agenda.

Derde fase

In deze fase zal de expositie “Haringkoppen Verbinden – Afgesneden” op reis gaan door het land en verschillende steden aandoen.
Hierover informeren we u later, maar dit word wel spectaculair kunnen we alvast verklappen. Meld u aan op de nieuwsbrief of volg ons op FaceBook. Doe mee met jouw haringkunstwerk in deze geweldige kunstexpositie, die in museum Vlaardingen gaat schitteren.

Onder het motto ” Iedereen een kunstenaar, hoe creatief ben jij?” Nodigen we iedereen uit om mee te doen aan de kleurwedstrijd. “Haringkoppen Verbinden laat je kleuren zien”.
De kleurplaten zullen deel uitmaken van de expositie “Haringkoppen Verbinden” Afgesneden.
Er zullen diverse kleurplaten worden uitgekozen om promotiematerialen te ontwikkelen en verbindingen te leggen tussen Haringkoppen, Vlaardingers en mensen die niet in Vlaardingen wonen. Misschien wel die van jou! Op deze manier zullen we onze stad onder de aandacht brengen en het echt laten bruisen en Vlaardingen weer op de kaart zetten als Neerlands haringstad zoals het honderden jaren is geweest.

Programma Haringkoppen Verbinden Tekening

Vind jij het leuk om te kleuren? Kleur dan een of meer van de vijf kleurplaten zo mooi mogelijk in. Je kunt de kleurplaten hier downloaden en dan kun je de kleurplaat zelf uitprinten. Wij zien er naar uit om de kleurplaten van de kleine maar ook van de grote kunstenaars te ontvangen!

Zet je stad in beweging door je kleuren te laten zien.

Stuur de kleurplaten vóór 5 maart op naar: Stichting Haringkoppen Verbinden o.v.v. Kleurplaat-actie. Kraanvogellaan 2A, 3136JC Vlaardingen of breng hem gewoon langs. Je kunt de kleurplaat ook inscannen en mailen naar kleurplaat@haringkoppenverbinden.nl of lever hem in bij o.a. museum Vlaardingen Westhavenkade of galerie Gravilux aan Schiedamseweg 2. Vergeet niet je gegevens mee te sturen zodat we je op de hoogte kunnen brengen van de verdere activiteiten en de prijzen!

Heel veel succes met inkleuren,
Team Haringkoppen Verbinden